02/06/2016

Suur Rist ja Suur Trigoon ( astrokursuse tekst)

Homme siis aktiveerib Kuu, liikudes Sõnnis Suure Maatrigooni ja see peaks andma lahendusi pingelistele olukordadele, mida Suur Rist väljatoonud on.
Kui tegemist planeetide kombinatsiooniga, siis kõige mõjukam jõud sellest kombinatsioonist on Päikesest kõige kaugemalliikuv ja meie kogemuse jaoks siis kõige aeglasem planeet - vägi

Suurest Trigoonis on selleks aeglasemaks/kaugemaks väeks Pluuto, Suurest Ristis on selleks Neptuun. 

Pluuto (Kaljukitses) transformeerivat väge on hetkel võimalik harmooniliselt kasutada läbi Merkuuri ( igatliiki infovahetus, tarkuse ühisväljaga kontakti võimaldav) Sõnnis, homme ühineb temaga Kuu ja Jupiteri ja Põhja-sõlme ühenduse Neitsis. 
Mis majades need jõud siis hetkel on? Pluuto mõjul siis kaovad need vormid ja mudelid, mille aeg on otsas, ilmnemisest. Kui neid on vaja tuleb leida enda sees vägi, et luua kaduvate vormide asemele uued. 
Neist vajaminevatest vormidest on võimalik mõttetasandil luua mudelid (Merkuur), sellised, mis haakuvad ka ühiskonna võimalustega ( Jupiter).
Minul isiklikult on haaratud sellesse kolmnurka 1-4-8 maja.
Trigoonide ajal tulevad ka tagasi pingeliste seisude ajal tehtud pingutused, millel on harmooniline sisu. Harmoonilist seisu ennast võib aga kasutada olla väga keeruline, kuna tekkiv
harmoonia "ajab une peale" ja "mittemidagi tegemise seisund tekib iseenesest". 

Ja vaadake veelkord ka Suure Risti paiknemine sünnihetke seisus üle. 2 neist puudutavad meie tasandit ( majad 7-12 ndani) ja 2 isiklikuna tunduvat tasandit (1-6ndani). 
Kuna Suur Rist ja Suur Trigoon kohtuvad Jupiteri-Põhjasõlme ühenduse peal, siis see maja saab kahekordse koormuse. Karmiliselt see majavaldkond on siis nii heas kui halvas "täie raha eest "nähtav.
Ja siin on võimalik hakata tahtega valima meeleolu ja suhtumist kõigesse toimuvasse. 
Kui seal 1-2 kraadi ulatuses on on planeete või majaalgusi/tippe, on mõjutus veelgi tugevam. 

Jupiteri nimetatakse ka Suureks Õnneks. Ja seetõttu tema jõulised seisud on pigem igatliiki liialdused ja suurte plaanide loomist võimaldavad, mille täitmine hiljem on keeruline kui mitte võimatu. 
Siin sõltub nüüd palju ka eetikast. On suur vahe, kas "liialdatakse" näiteks mediteerimisega või alkoholiga. Ja on suur vahe, kas liialdusse satutakse kõigega üksolemise meeleseisundis või
või kõigist eraldiolevana tunnetatud meeleseisundis. Seda siis võimaldab Jupiteri - Neptuuni vastasseis. 

Saturn olles kvadraadis selle vastasseisuga võimaldab teadvusel olla teadlik toimuvast ja sõltub nüüd uskumuste ja ettekujutuste süsteemist, millega teadvus on samastunud, tänu Saturni selgele pilgule
üritatakse "korda luua". Tulemuseks võib olla korraloomise täielik läbikukkumine, kuna Neptuun, omades tunduvalt rohkem väge, lihtsalt lahustab need piirid ära. 
Kui tahab seda Saturni ja Neptuuni vahel harmooniat luua, siis Neptuuni seisundis tulnud nägemustele, visioonidele, inspiratsioonile on võimalik hakata looma vormi ja struktuuri. 

Samuti on võimalus neile nägemustele, mis on sobimatud jätta vorm loomata ( loobuda põdemisest ja sobimatule tähelepanu kaudu teadvuse väge andmast). 
Siin on võib väga kergelt juhtuda ka see, et Saturni piire üritatakse etteehitada, et see "ilmapiirideta seisunditest voolav" peatada( mitte näha, mitte tunda, mitte tajuda jne). Tulemuseks on alati see, et Neptuun võidab. 
Ja inimene satub oma meeleseisundile vastavasse piirideta seisundisse. On selleks Armastus, muutub see piirideta ja tingimusteta armastuse väljas olemiseks. On selleks aga armastuse puudumise seisund on toimuv põrgukogemus, kus hoomatakse end
üksi ja eraldiolevana. Kuna aga meeleseisund on enda poolt muudetavad võib siin sõit olla üsna ameerika raudteelaadne. Kord üleva, kord all, kord taevas ja õndsus, kord põrgu ja pimedus. 

Saturni puhul sõltub nüüd ka sellest, millisesse isiklikku majja ta satub. Kui see peaks olema veemaja ( 4,8,12) on kohe kohal ka emotsioonidesse kogunenud mustrid, mis Saturni mõju tulevad nähtavale. 
Neptuuni - Saturni kvadraat võimaldab nii suurtel kui väikestel valedel, pettustel väljatulla, kirikute ja uskumustega seotud organisatsioonides. Üles võivad tulla mürgiteemad, ravimite, alkoholi, toidu mürgisuse teemad. 
Pettuste ja mahhinatsioonide väljatulemisega on muidugi see lugu, et kui midagi pole tehtud, siis pole ka miskit väljatulla. Ja sellisel juhul saab kohe asuda inspiratsioonis tulnud energiale maised vorme looma. 

Eriti võimas, et välja saavad tulla ka enesepettused. See on üks pettuste ja valede liik, mis on eriti oluline, et teadvusele nähtavaks tuleks. Inimene võib pidada teatud tegevusviisi õigeks
ja õiglaseks ja kuigi teised näevad, et tegemist on pettuse ja valega või eetika puudusemise. Inimese teadlikule osale see mis teised näevad, ei pruugi väga pikkalt vale olla. Nii et tänu Saturni - Neptuuni kvadraadile on võimalusi
ennast selgelt näha ja iseenda valed iseendale läbinäha. 

Kui selline asi toimub, siis keskenduda muutusele. Mitte see, mis tuleb välja pole oluline, vaid see, mida selle väljatulnud seisundiga edasi tehakse. 

Kuni pole veel püsivat meeleseisundit on enesepettus täiesti normaalne asi nii enda kui teisete puhul. Kui avastab kellegi valetamas või avastab ,et ise valetab, siis pole sellel muud tähendust, kui see, et veel ei olda Buddha seisundis.

Aga kui keskendunult tegutsetakse sobiva meeleseisundi hoidmise suunas, siis eks see seisund mingi aeg tuleb. 

Kui ilmneb sobimatu teistes, siis sellele reageerimine on kiirtee, et muutuda samasuguseks. Lisaks hoiab veel teises seda omadust tugevamana ja inimesel on keeruline teha muudatus, kui teised seda omadust ülevalhoidavad. 

Kui ilmneb sobimatu endas, siis sellele reageerimine tähendab jõuliselt seisundi kasvatamist ( seetõttu "põdemine" ongi niivõrd raske tegevus, kuna teadvuse tähelepanu kasvatab seisundit tugevamaks) 

Kui tahab teist inimest aidata, siis tuleb lisaks sobimatule märgata ka sobivat ja häid omadusi. Sellega aitab nii seda teist inimest kui aitab kasvada ka headel omadustel endas. 
Teises mingi hea omaduse siiras imetlus on ka kiirtee sama omaduse kasvamisele endas. 

Kaart on jälle tehtud sellele hetkel, kui tundsin, et NII nüüd istun ja kirjutan selle teema ära. 
Kui teil on võimalik, vaadake, mis hetkel te ise seda kirja lugema asusite. 
Kelle on huvi, aga kaardi tegemise võimalus puudub, saatke kellaaeg ja oma asupaik ja saadan teile kaardi. 


3 comments:

  1. Hei!
    Kell on 1.06 ja lugesin su teksti vahepalaks selle saate kuulamise keskel: http://vikerraadio.err.ee/v/ooylikool/saated/68b97660-89b0-40c8-bf13-e7228965a893/ooulikool-juhan-javois-enesepettusest
    On, millele nüüd mõelda ja mida märgata, eks ole. Enesepettus on huvitav teema, tõesti :)
    Aitäh!
    PS pidin seda kommentaari kaks korda kirjutama, sest olin oma Google´i kontost täitsa välja logitud ja sisse logimisel polnud enam alles juba sisestatud teksti. Saates on just parasjagu juttu, et ühiskondlik moraal on nakatanud meie teadvuse nagu mingist viirusest ja teadvus kapseldab selle nagu võõrkeha. Ja teine pakkumine teadvuse kohta, et teadvus on vaid osa ajust, nö reklaamiagentuur, mis keskendudes iseenda paremana/targemana/ilusamana väljanäitamiseks teistele ei ole üldse ühenduses selle osaga meist, mis tunnetab ja kuulab ümbritsevat- seega meie endi ettekujutus endast on vaid illusioon :)

    ReplyDelete
  2. Lugema asusin kell 1,53- Olen huvitatud kaardist. Kas andmed tuleb siiasamasse jätta?

    ReplyDelete
  3. Tänan, Heie!Teksti lugesin kell 5.00, on reede hommik, asun Viljandis.


    ReplyDelete