18/05/2016

Saturni - Neptuuni kvadraat - 2 osa (astrokursuse tekst)

On kolmapäev - Merkuuri päev!


Täna siis jätkab esmaspäeval kirjapandud Saturni - Neptuuni seisu lahtiharutamisega. Kui pole meeles, mis ma 16.mai kirjutasin, lugege enne selle kirja kirjutamist
uuesti läbi.

Niisiis, milliseid võimalusi Saturni ja Neptuuni viimase veerandi kvadraat endas kannab.
Kõigepealt tuleks mõelda veidi oma vanuse peale. Kes olid Saturni Neptuuni seisu ajal täisealised, nemad kogevad praegu oma tollal meeleseisundite läbi
sündinud ja kasvanud seisundite tagajärgi. Kes veel polnud sündinud või olid 1989 veel üsna noored, nende elus ilmnenud nähtused on suures osas oma juurtega eelmiste eludes.

Teadvus omaolemuselt on Üks,Ainus,Olemasoluga Üks, Noo Looja kui Loodu samaaegselt.
Mingil põhjusel on Olemasolus tekkinud protsess, kus Kõik teadvustab läbi Paljususe oma Ainulisust.
Selleks on vaja Suurest Tervest eralduda, et end eristada, et kogeda ennast Ainsa Üksolemisena ja viia see teadvustatud enese Üksolemine endaga Tervesse Olemisse kaasa.
Selleks, et tõusmise protsessi toimuks õigel ajal, selleks on olemas selline kontrolliv jõud, mida astroloogia nimetab Saturniks.
Teistes allikas on kontrollijaks nimetatud ka Lävevalvuriks. Lävevalvureid on teada 2. Üks on isiklik ja teine inimkonna oma.
See on elu kogum kõigist pahedest. Isiklik lävevalvur  tekib ühel hetkel, kui areng sealmaal, et inimene on valmis asuma teadvustatud Teekonnale Koju tagasi, siis kõik
pahed ja eksimused ühinevad ühtseks energiakogumiks. Selgeltnägemise läbi tema kohtudes (enamasti unedes) võib vaatepilt olla enam kui jube.
Tegemist aga on inspireeriva jõuga, kes liigub inimesel järel ja ei lase enam tagasi langeda.
Selleks hetkest hakkab ka toimima väga kiire tegude tagajärgede ilmumine.
On inimesi, kelle puhul tundub, et teevad lõputult kurja ja ei mingit tagajärge, siis teised jälle saavad oma tagajärje vaata et enne kätte, kui tegu on lõppenud.
Tegude tagajärjed jõuavad kõigini, küsimus on selles, kui kiiresti see toimub.

Saturni seisudes siis Elu kontrollib ( võib öelda ka, et me ise kontrollime iseennast, aga siis kontrollija osa on see mina osa, mida ei teadvusta enesesolevana) kas Teadvus on piisavalt isetut eneseteadvust omav
või mitte. Saturn on püsiva ja kindla loomusega võimaldab kõikidel vormidel nn vormis püsida. Ta kingib kõigile Ajalist Igavikku.
Kui teadvus ühendab Elu ja Aine, siis just Saturn oma puhtal kujul võimaldab sellel vormil püsida. Olgu see mõttevorm või tunde/emotsiooni vorm, milles siis tekib mudel, mis omakorda võimaldab
Füüsilise/eetertasandi tekkimise. Kui me oleme olukorras, kus plaanime ja plaanime mingit füüsilist nähtust ja ei saa kas tehtud või ei teki soodsaid võimalusi, siis suure tõenäosusega on jäänud
mõttetasandi/astraaltasandi vorm loomata. Kes mentaal/astraaltasandis on olnud loov võib oma taotluse vabaks lasta ja hakkavad toimuma nähtused, mida võib lausa imeks pidada.
Justkui iseenesest "ei kusagil" tekivad võimalused, vahendid ja loodu jõuab käegakatsutavasse maailma.

Saturn on osaline ka selles, kui mõni "jama" muudkui kestab elust elusse. Saturn ei määra seda, milles me tema püsivust ja tugevust, struktuuri ja korravõimet kasutame.
Saturni seisude ajal võib depressiivseid seisundeid lõputult taasluua, kui ei tule meelde taibata, mis on tagajärg ja mis on põhjus.
Kui tagajärg on kohaletulnud, see on läbitunnetatud ja teadvustatud, saab tekkida valik ja teha muudatuse.
Kkui vaadata Saturni liikumist läbi Loomisringi-sodiaagiringi, siis pidevalt toimub ühendusi, sealt edasi tekib esimene veerand, kus ühendusest sündinud energiale hakatakse kuju andma.
siis tekib vastasseis, kus kõik on selgelt ja suurelt nähtav. Ja siis hakkab toimuma tulemustega tutvumine ehk siis tagajärgedega kohtumine.
Kuni viimane veerand küsib igaühelt kui Vaimselt Tulelt, et mida Igavikulist ja Püsivat ollakse hankinud Saturni tiiru ajal ( Saturni tiir on 29-30 aastat)
Satruni seisud küsivad iga Igavikulise - Tule - Teadvuse käest - Oled Sa valmis täie teadvusega Kodus olema. Kuigi vahel räägitakse ( ma ise ka olen rääkinud)
Tulemisest ja minemiseks, siis võime rääkida ka Kodust kui kohalolemisest. Ainesse sisemise ajal tekib lisakihte ja teadvuse jaoks kodu tunntus kaugeneb. Ülestõusmise protsessis
langevad ära need kihid, mida teadvus enam ei toeta oma eluenergiaga ja nii jõutakse koju kuhugi minemata ehk siis Kohal olles.

Ülestõusmise protsessi/ mittevajaliku äralangemise protsessi toetavad kõik jõud, mida astroloogias tuntakse kui  Saturnis kaugemal asetsevaid ümber Päikese tiirlevaid taevakehasid.
On teadvuste Suur Plaan ja kuigi on teadvusi, kes veel pole teadvustatult teele asunud, siis üldine suund nii Maal kui Päikesesüsteemil on ülestõusu teel olemine ja see survestab kõiki teadvusi.
Nii tuleb läbi Uraani piirangutest vabanemise idee, Neptuuni läbi kõikehõlmava ja tingimusteta Armastuse idee ja Pluuto /Orcus võimaldavad oma aja äraelanud ja mittevajalikest vormidest loobuda
või algainest teha vanade vormide asemele uued arenguseisule vastavad vormid.
Neptuun äratab ka Ideaali ja igatsuse Täiuse järele, nii iseolemise täiuse kui kõigiga koos olemise täiuse järele.

Ärkavad  Neptuuni  läbi teadvustasandile vastavad võimalused. Kui teadvus on lasknud ajal, mis on antud oskuste ja annete arendamiseks niisama ärakuluda, siis võib ta ühel hetkel avastada
et neid andeid on ja oskusi on kohe vaja. Kujundlikult võib see väljanäha nii, et võtame näiteks ujumisoskus. Et Elu pidevalt kingib võimalusi õppida ujuma, aga inimene ei võta vedu, vesi külm ja märg ja muudki teha :)
Ja siis kui ükskord ujumisoskust vaja on, sest avastab, et on ookeanis ja nüüd on vaja ujumisoskust.

Neptuun pakub pidevalt  võimalusi tingimusteta armastuse harjutamiseks. Ja siis kui on Aeg sealmaal, kus seda võimet tingimusteta armastamise võimet on väga vaja, muidu teadvus ei jää lihtsalt ellu
nendes jõududes, mille tormide käes ta muidu oleks.

Neptuun lahustab piire, Saturni toimel ehitame piire.
Neptuuni ja Saturni pinge ajal teadvuste otsustada on kuidas see pinge lahendatakse.


Saturni - Neptuuni kvadraadi ajal ja kogu järgneva aja jooksul mis jääb järgmise Saturni Neptuuni järgmise ühenduseni ( ühendus toimub 20.02 2026 ) on võimalik olla teadlik sobiva märkaja ja vajadusel ka väljamõtleja.
Oleme loonud igasuguste omadustega põhjusi. Selgub näiteks, et ideed, mida sai teostatud polnud just erilist õnnelikkust loovad, siis kokkuvõtete tegemise ajal, kui teadvus märkab sobivat, on eelnev sobimatu loomine muudetud sobiva seemneks.
See on see kui taipab, tahetud on parimat, aga näedsa väljatuli ....,aga  JÄRGMINE kord teeb paremini.
See JÄRGMINE KORD TEEN tähendab seemne moodustamist põhjuse tekkimist.
Kui nüüd teleka uudistest tuleb seda, teist ja kolmandat. Siis on võimalik sobimatute protsesside kõrval mõelda sellele, mis siis sobib.

Mida tuleb teha, et tagajärjed võimaldaks pigem õnnelikkust kui kannatusi. Kuigi kannatustes on suur võimalus ärgata, ei ole eriti mõistlik neid selletõttu ise looma hakata.
Oma hingearengu saab kenasti kätte ka välises rahus olles.

Kui ei oska sobivat oma mõttes leida, saab mõelda - tulgu "selle jama asemele"  parim lahendus kõigile osalistele. Kui see muud ei tee, siis ta lülitab välja taotleja enda osaluse jama kordumises.
Aga kui hakata seda "jama" peas ketrama, et küll on kehvasti, mõtle mis teevad, kuidas nii saab, mina pean "nende pärast seal" siin nüüd "siin"  halvasti end tundma - siis võib rahulikult peeglisse minna vaatama,
et tuvastada milline näeb välja üks selle jama kaaslooja.

Saturni - Neptuuni viimase kvadraadi ajal tulevad ühiskonnas välja kitsaskohad. Sest massides kõigis tekib ideaaliigatsus ja ideaaliga võrreldes tundub tihtilugu, et areng pole üldse veel peale hakanudki.
Nii kauge tundub ideaal hetkeolukorraga võrreldes. Üheaegselt toimivad kujutlusvõime ( Neptuun) ja mõistus (Saturn) ja kogemus ( Saturn ) ja Intuitsioon ( Neptuun).
Ja nad toimivad nii, et teadvus peab pingutama, et nad harmooniliselt "koos" toimima saada.
Välja võivad tulla nii isiklikud hirmu kui rahvaste ja rasside hirmu. ( eks need hirmud ole siin ka kohal juba)
Seis vajab väga suurt sisemist ausust, et vaadata julgelt endale otsa, leida enda vastu ka see tingimusteta armastust, et olgu mis on, heas ja halvas, Ma Armastan end Tingimusteta.
Lubada Pühal Abielul toimida oma Maise ja Taevase Mina vahel.

Neptuuni - Saturni kvadraat võib väljatuua seisundeid, kus selgub, et nauditakse seda, et ei suudeta midagi teha.
Tehakse lühiajaline pingutus, siis laiutatakse käsi, näed sellest ei tulnud välja ja peale seda tehakse pikk meditatsioon teemal - kuidas ma küll mittemidagi teha ei suuda.
Osaletakse enesepiinamise meditatiivses vormis. Karmiliselt on siin vaja läbitöötada enesepettus ja madalate meditatsioonide  teemad ehk siis pahed. Selleks on vaja ausust ja loobumist igasugusest enesesüüdistamisest.

Neptuuni - Saturni kvadraat võib väljatuua abituse tunde oma Suure Elu ja oma Saatuse ees. Tundub ,et Elu nõuab nii palju ,et ma ei suuda, ei saa ei oska ja ei tule miskit välja.
Pidev depressiivne seisund, mis oma olemuselt on tugev jõud, kui inimene asub ausalt ja loovalt tegema seda, mis hetkel võimalik, mahus, mida hetkel suudab.

Suhetes võib Neptuuni - Saturni kvadraat väljatuua isoleerituse tunnet. Tunnet, et mind on kõrvaljäätud, minust ei hoolita, mind ei armastata. Tekivad arusaamatud olukorrad, kus see mis näib, pole see mis on.

Tööjuures võib seis väljatuua usaldamatuse ja ebareaalsetena näivate plaanide sündimise.


Neptuuni -Saturni kvadraati võib nimetada ka usalduse kriisiks. Kelle või mille suhtes tekib usaldamatuse tunne. Ka usu suhtes võib tekkida usaldamatus.

Saturn viitab õppetunnile, mis tuleb äraõppida. Distsipliin, võimete arengu ja keskendumine on tema õppeained kõigile teadvustele.
Neptuun toob nähtavale ideaalid ja see toob välja ebaedu kartuse. Siin on siis vaja õppida seisma vastamisi konkurentsiga ja jällegi õppida ennast armastama.

Neptuun ujutab üle, lahustab, purustab, transformeerib kõiki Saturni valdkondi - piire, piiranguid, norme, olemas olevat korda, seisukohti, süsteeme, valitsemist.
Samas Neptuuni ideed, ideaalid ja ka illusioonid saavad Saturni läbi reaalse vormi, saavad võimaluse kehastuda mateeriasse ja hakata reaalselt toimima.
Ja valiku teevad teadvused. Siin nähtavas maailmas ei ole ühtegi iseenesest olemasolevat nähtust ega asja olemas, kõik on loodud/sündinud/tulnud  teadvuste poolt/läbi.
Teadvus kasutades  Saturn jõudu saab anda piirid ja struktuuri Neptuuni läbi tulnud ideedele.

 Nüüd on koht endalt küsida, milliseid ideid ma kannan endas, millele lähikuudel ja lähiaastatel on võimalik
anda vorm, et nad saaksid kehastuda.

Neptuuni piirelahustava ja üleujutavad mõju alla võivad sattuda kivistunud/iganenud poliitised struktruurid, mis omakorda paneb ühte osa tegema katseid, et kehtestada väga jäik
kontroll ideoloogiatega manipuleerimise abil.

Viirused, haigused ja ökoloogia on teemad mis tõusevad esile.

Päevavalgele tulevad kelmused ja valed( muidugi siis kui neid on sooritatud)

Seis soodustab müstilise tõetunnetuse  arengut. Kui teadvus on jäik ja dogmaatiline haaratakse abivahendite järele - alkohol ja teadvuse seisundit muutvate vahendite järele.

Neptuuni - Saturni kvadraadis on võimalused nii sõltuvuste süvenemiseks kui sõltuvustest vabanemiseks.

Ususüsteemid puhastuvad, see muidugi tähendab ,et kui on sooritatud tumedaid tegusid, tulevad need päevavalgele.
Võivad tekkida nähtused ,mida saab nimetada "moraalseteks/ideoloogilisteks ristisõdadeks"

Kuid sündmuste keerisesse sattudes, tuleb meeles pidada, et enne kui maailm mõjub teadvusele, mõjutab teadvus maailma.
Maailma mõju endale on enda mõju maailmale. Enda tegu on väga raske avastada, et ta on sobimatu, aga kui sobimatu tuleb maailmast tagasi, siis on seda kergem avastada.
Kui on tagajärg, on kusagil ka põhjus. Ja energia saab toimida selle mustri läbi, mille teadvus maailmaloomiseks loonud on.

Saturni - Neptuuni teema jätkub järgmine kord :)


No comments:

Post a Comment