12/03/2015

Esoastro seminari järelkajana kirjutatud mõttes 2010 oktoober

Alice Baily kirjutab, et Skorpion tähistab tagasipöördumise punkti nii inimkonna kui ka individuaalses arengus.  Ja see toimub läbi energia, mida vahendab Siirius. Kardinaalne rist ( Sõnn, Lõvi, Skorpion, Veevalaja) on seotud Õpilase Teega. Skorpionil on täita oma roll ümberorientatsioonis, tema energiate mõjul suudab inimene teha otsuse, mis võimaldab muuta kogu evolutsiooni suunda. Läbi Skorpioni toimib energia, mille abil tehakse otsus, kus ainesse sisenemise tee vahetakse ainest väljumise tee vastu. Ja kui see otsus on tehtud, algab Õpilase Tee.  
Alice Baily kirjutab, et Skorpion tähistab tagasipöördumise punkti nii inimkonna kui ka individuaalses arengus.  Ja see toimub läbi energia, mida vahendab Siirius. Kardinaalne rist ( Sõnn, Lõvi, Skorpion, Veevalaja) on seotud Õpilase Teega. Skorpionil on täita oma roll ümberorientatsioonis, tema energiate mõjul suudab inimene teha otsuse, mis võimaldab muuta kogu evolutsiooni suunda. Läbi Skorpioni toimib energia, mille abil tehakse otsus, kus ainesse sisenemise tee vahetakse ainest väljumise tee vastu. Ja kui see otsus on tehtud, algab Õpilase Tee.  
Skorpioni läbi tulevad katsumused toimivad kolmeselt : 1. Need võimaldavad ümberorienteerumist hingelisele elule. 2. Võimaldavad näha valmisolekut pühitsemiseks. 3.  Näitavad, kuidas tajutakse Plaani, mis võimaldaks Amburis ühesuunalise õppimise.

Need 3 peamist katsumust omakorda omavad kolme staadiumi ja nii võib Õpilase Teel olija avastada 9 kordsed märki sisenemise.  Siit ka siis 9 pease Hüdra lugu. Skorpioni katsumused on füüsilise maailma katsumused, pannes proovile võime nendega toimetulla.  Katsumused võimaldavad toimida tahtel ja kontrollivad tahte olemasolu.  Skorpioni katsumus on  isu/iha katsumus. Need kolm isu/iha valdkonda on : seks, füüsiline mugavus ja raha kui konkreetne energia. Katsumused on seotud soovidega ja astraalse tasandiga. Oma loomuselt on nad peenemad ja tekitavad automaatse tegevuse füüsilisel tasandil. Ja soovide loomuse järgi võib neidki jagada kolmeks : hirm, raev ja enesekesksus ehk võimutsemise soov.  

Skorpioni katsumus puudutab ka madalamat mõistust : uhkus, julmus, eraldatus.
Nii et, Skorpioni olemus väljendub läbi katsumuse, kohtu ja triumfi.

Skorpionile kogemust iseloomustavad ka sõnad kapitulatsioon ja ümberorientatisoon. Skorpionis tekib 2 minevikuga seotud nähtust, õpilane hakkab neid märkama.Mälu ja Lävevalvur. Mälu all mõeldakse siin mitte mõistuse omadust, vaid mälu olemust – loomingulist jõudu. Lävevalvur moodustub aga kõigist alateadvuses olevatest mõtte, soovide reservuaaridest. See Lävevalvur on kogum kõigist isiklikest omadustest ja kes peaks lõppude lõpuks olema “ületatud”, enne kui toimub pühitsemine. Selles võitluse ajalise “mina” ja igavikulise “mina” tulemust saab nimetada triumfiks.  Soov mis tekib Sõnnis saab Skorpionis vaimseks püüdluseks. Skorpionis kogetud tumedad läbielamised saavad valgustatud Sõnnis.
Inimkonna seisukohalt ei lülitu viimane võitlus sisse iseenesest. See lülitub sisse, kui Kaaludes on saavutatud tasakaal hinge ja keha vahel.

Baily kirjutab Esoteerse astroloogia Skorpioni alajaotuse alguses kohe Päikese Logose "isiklikust väljendusest". Seda väljendust kannavad 4 märki : Jäär - Lõvi - Skorpion - Veevalaja. Selles mõjus on siis olemas nii Päikese Logose "mineviku", kui ka pürgimus "tulevikku".
Jääras avaldub  Jumalik tahte aspekti fookus. Lõvis teine aspekti - Tarkuse-Armastuse fookus. Neitsis on kolmanda aspekti - aktiivse intelligentsi - fookus.

Neli märki - Jäär, Lõvi, Skorpion ja Veevalaja on seotud tähtedega, mis ei kuulu 12 Päikeseringi sodiaagimärki.
Jäär on seotud ühega Pointeritest. Suure Vankri viimaste rataste ühe tähega.
Lõvi on seotud Polarisega ( Põhjanael)
Skorpion Siiriusega
Veevalaja Alcionega.

Need tähed on seotud identiteediga, mis on suurem(avaram) kui meie Päikese Logos.

Skorpion on seotud antud arengufaasis Õpilase Teega ja kuulub koos Lõvi ja Veevalajaga jõu kolmnurka.

Jäär siis on tihedalt seotud Suure Vankriga ja eriti ühega viimasest Pointeri paarist. Nad osutavad Põhjanaelale, kes on peamine "suuna täht". Juhtumine, tahe, eesmärk ja plaan - kõik on seotud Päikese Logose ja Tema evolutsiooniliste kohustustega seoses paljude eludega, kes ilmnevad läbi vahendajate, keda me nimetame Päikesesüsteemiks. Kõik see on seotud Esimese Kiire mõjudega, Jumaliku Tahte kehastajana.  Meie Päikesesüsteemis on Vulkaan ja Pluuto Esimese kiire energia ilmutajad ja säilitajad.  Esimesed ilmingud tõelisest vaimsest tahtest ilmnevad Õpilase Teel. Inimkond on alles sellele tahtele (Esimesele Kiirele) reageerimise alguses ja toimub see läbi Jäära, Vulkaani ja Pluuto.
Tahte Energia liigub siis järgmist ahelat pidi : 1. Pointer ( Suur Vanker) - Suur Jumaliku energia reservuaar - fookus, mis kannab Jumalikku Mõtet, Pointer, omades kõige lähemat asetust Põhjanaelale, väljendab tahte madalaimat aspekti, mida me nimetame isekuseks ( kangekaelsuseks). 2. Jäär, milles ilmneeb tahe luua ja siin ilmub Jumaliku kogemuse ilmnemine. 3. Vulkaan ja Pluuto on vastavuses 2 Pointeriga ( Dubhe ja Merak). 4. Shambala - Meie planeedi plaanihoidja.

.
Lõvi - märk, kus areneb individuaalne teadvus ja tänu millele õpilane lõppude lõpuks pühendab end Jumalikule Mõttele. Ta on vastavuses Polarise ( Põhjanaelaga ) Väikeses vankris. Kuid eriliselt on ta tundlik Pointeri mõjule Suures Vankris. Põhjanaela vaadeldakse kui "ümberorientatsiooni" tähte. Tänu temale areneb kaotatu juurde tagasipöördumise kunst. See viib inimese lõpuks tema tekkimise allikani. See energia on aktiivne inimkonna jaoks ajal kui toimub laskumine ja inimene on Muutlikul Ristil. Siis Pointer  hakkab ilmutama oma kohalolekut ja õpilane oma teel märkab õige suuna tunnet või juhendamist. Selline juhendumine lähendab inimest Hierarhiale. Siin saab nähtavaks taeva sümbolism - vajadus jumalik vajadus saavutada tasakaal tõuseb meie ette taeva sümboli kujul. Kui see on tehtud, leiab aset, siis hakkab toimuma juba otseselt jumalikest energiatest, ta lülitub Jumalikku Allikasse.
Õpilase ja pühitsetute horoskoopides on õige võtta tähelepanu alla ka Pointerid ja Põhjanael. 

Nad on salajasel viisil seotud kolme kehastunud inimese aspektiga - Vaimu, Hinge ja kehaga. Need kolm tähte on ka jumalikku tahte kolmese ilminguga.Baily ütleb oma raamatus, et sellest kolmikust räägitakse hiljem.
Tekib samuti ka teine energia kolmnurk - Jäär, Lõvi, Polaris(Põhjanael). Tänu Pointerite vahendusele omavad nad topelt sidet

Hetkel saab mul tänane aeg otsa , loodan et mul on aega seda jätkata.
Kirjutises on eelkõige arvesse võetud iseendas tekkivaid pilte ja pole järgitud tõlkimise põhimõtteid, kirja on pandud iseendas tekkinud mõtted.
Võimalik et osad mõtted ei kattu Baily kirjapanduga, nii et kes täpselt soovib ikkagi lugeda, see peaks originaali lugema.
lugu läheb seal järgmiste lehekülgede peal edasi. Tuleb allolevale next lingile klikata

Veelkord suured tänud kõigile seminari toimumise eest ( nii nähtavas kui nähtamatus maailmas )

Kirjutatud oktoobris 2010

No comments:

Post a Comment