26/10/2017

Ajahoidja Aja Kiri 31

Ajahoidja Aja Kiri on väljakasvanud 2,5 aastat kestnud astrokursusest. Kirjutan hetkeseisudest ja kõigest, mis mõttes ja meeles. Olen valmis jagama endas olevat infot ja teavet Hüperborea teemadel ehk siis Põhjala teemadel. Olen valmis rääkima üle 15 aasta kestnud sõnade otsimisest Preestrite ja Preestrinnade teemale. Olen nähtud nägemustele otsinud sõnu 10-15 aastat ja ehk on nüüd aeg jagada seda infot neile, kes selleks valmis on ja seda vajavad.
Samuti plaanin ma otsida sõnalist väljendust nii meelerännakutes kui maistes rännakutes kogemustele.
Loodan kirjutada nii sageli kui võimalik. Hetkel on kirjad igapäevased.
Ajahoidja Aja Kirjad toimivad mailipõhiselt. Soovija liidetakse gruppi temale endale sobiva mailiga ja kirjad tulevad postkasti.
Kuutasu on 33 eurot. Vajadusel saab väljastada arve. (Ajahoidja oü)
Lisaküsimused ja info heietuliastro@gmail.com


Head olemist meile kõigile!

Skorpioni mõjutus toob üles teadvusega seotud energiakogumid; meelde kogutud “plekid”; alateadvusesse kas surutud või teadmatusest kogutu.  See välja/üles tulemine võib väljenduda  mingi sündmusena, jutuajamisena, kohtumisena. See võib teadvusesse voolata ka ilma välise väljatoojata. Kui seisundi väljatoojat pole või see on vähene, võib koos meeles oleva avastamisega näha pilte ja kogemusi, mida võib tõlkida eelmiste elude või eelmiste kogemuste juurde kuuluvaks. Need pildid on läbipõimunud ja üksteise küljes kinni. Nad on justkui kaardimajakene, mis koosneb lugematu hulga kaartidest, kuid iga kaardi väljatõmbamine tähendab kogu seisundi pealevajumist. See  pealevajumine on kui laviin või teerull.

Võtame näiteks süütunne. Süütunne võib avalduda  olukorras, kus tundub, et äkki tõesti oleks ikkagi saanud midagi teistmoodi teha ja siis oleks tulemus tunduvalt parem. Süütunne võib avalduda ka äkki, see võib olla mõne mälus oleva pildi ajel tekkinud kui ka lihtsalt puhas süütunne, mis ühel hetkel valdab kogu meelt. Kui süütunne tuleb pinnale konkreetse sündmuse mõju, on väga kerge hakata lahkama seda sündmust, tegutsemise motiive, teiste sõnu ja enda toimimist. Ja  mida enam süüvib, seda enam seda süütunnet tekib.
Kui süütunne tuleb üles ilma välise põhjustajata või on põhjus tühine, siis on juba lihtsam märgata, et asi pole ju olukorras, vaid see süütunne ilmneb, kuna ta on olemas. See võib olla täiesti abstraktne süütunne ( nagu ka viha, ärritus, alandus, meeleheide jne, jne).

Kui on teada põhjuse tagajärjeks seadus võib tekkinud süütunnet ( või mõni muu meeleplekk) pidada tagajärjeks, mis tuleb lihtsalt ärataluda. Meeleplekist võib saada lausa lunastuse allikas, kus kinnitab endale, “kannatan ära” , siis saan vabaks. Kuid sellist lunastust ei eksisteeri, äratalumine tähendab seisundile energia juurde lisamist. Mida siis teha? Kuidas pöörata meel otsima tõelist põhjust ja mitte pidama tagajärgi põhjuseks.  
Üks võimalus on küsida, märgates, et hetkel kogen MINA süütunnet, et miks MINA on võimeline kogema süütunnet. Miks on võimalik süütunnet kogeda? Miks on võimalik viha kogeda ? Miks on võimalik kiindumust ja kirge kogeda? jne, jne  

Vastuseks võivad tulla tegude nimekiri, mis toovad neid seisundeid välja. Aga kogemust, mis tuleb esile läbi sündmuse, pole sündmuse põhjustatud. Sündmus ise on sees oleva võime kogeda süütunnet tagajärg. Sisemine võime kogeda süütunnet, viha, kiindmust, jne seisundeid loovad sündmusi, kus nad väljendada saavad.

Kogemust ennast ei põhjusta sündmus, vaid põhjus on võimes kogemust kogeda.

Ja nii saab endalt veelkord ja veelkord küsida, miks ma olen võimeline süütunnet kogema.

Vastuseks võib tulla ka, et kogen, kuna olen harjutanud nii selles elus kui eelmistes. Vajutanud meelde tugeva mustri ja nüüd praegu on ta sellisel kujul olemas.
Miks on võimalik elust elusse luua niivõrd püsivaid mustreid ?

Läbi küsimuste ja vastuste võib jõuda budismis kirjeldatud kolme kannatuste põhjuseni. Tõlgitud on endi ihaks/kiindumuseks, vihaks ja teadmatuseks. Iha, kiindumus, paneb energiat endasse “kinni” mätsima ehk siis tekitab energialiikumise, kus ühte osa tõmmatakse endapoole. Viha on see seisund, kus me energiat lükkame endast eemale, tahame mingitest energiakogumitest eemale saada ja endast eemal hoida. Ja teadmatus on siis teadmatus nii iseendast kui toimuvast.

Vastus “mina ei tea” on  valgustuslik, kui küsimus on korralikult läbimõeldud.  Vastus “ mina ei tea” on otsetee teadmiste juurde, sellesse tühja puhtasse teadmiste välja, kus puuduvad vormid, kuid kõik on ometi olemas. Vastus “Mina ei tea”, mis on puhas egoismist, toimib välguna vabastavalt.

Praeguses tugevas Skorpioni ajas on võimalik süüvida ja vaadelda Päikese valguse kätte tulevat meelsust kuni juurteni välja.

26.oktoober 21:10 toimuvas Päikese ja Jupiteri ühenduses on avardavat ja õpetavat Valguse energiat, mis on võimaline hajutama oma meeles oleva pimeduse. Energia võimaldab igaühele avardumist oma hinge sügavustesse; teekonda oma meele loomuse juurde. Teekond on võimalik, kui teadvustab oma kogemust, teadvustab, et kogemus on tagajärg. See tagajärg muutub rännaku alguse väravaks ja toetuspunktiks.

Miks ma kogen just hetkel seda kogemust. Miks on see võimalik. Miks on meel võimeline just sellisteks kogemusteks.

Pildi kodu https://www.nasa.gov/image-feature/jpl/pia21777/jupiter-fractal-art

No comments:

Post a Comment