12/08/2015

Kuu Vähis

Täna on veel viimseid tunde Kuu Vähis. Eile astrokursuse jaoks kirjutatud tekstid. Astrokursuse teksid tulevad igapäevaselt otse kirjakasti. Täpsemat infot saab maililt heietuliastro@gmail.com

.....

Tere teisipäeva - Marsi päeva 

Kuu on täna Vähis. Kirjutamise hetkel 15.14 Vähis. Terve päeva on toiminud Kuu ja Pluuto pinge vastasseisu näol. 
Vastaseisud on teadvuse jaoks sellised olukorrad, kus üks osa iseenda sisemusest delegeeritakse välja  ja ise samastutakse ühe osapoolega. Et keda seis siis aktiveerib, on valikud Kuu või Pluuto. Kui samastuda Pluutoga, muutumisvõimalusega, transformatsiooniga jääb välisele maailma Kuu roll, mis täna on Vähist värvitud. Välise maailma inimeste tundepursked võivad võtta eneses suuna oma sisemuse allmaailma ja seetõttu võib väline aktiivsus takistatud olla. Vähis oleva Kuu energiat ei ole võimalik kasutada konkreetsete tööde tegemiseks. Vähi Kuu abil on võimalik oma ideedele, otsustele, kavatsustele, tahteavaldustele meditatsioonis kasvatada tundetasandit. Idee, mis sai alguse Jääras, omandas telje Sõnnis, sai hulgaliselt mõttevorme lisaks, vajab nüüd tundeid, et teostuda. Nii et tänane päev on väga hea endale oluliste sihtide läbimediteerimiseks, sellisel viisil nagu kiigutavad lapsevanemad hällis oma last. Tingimusteta armastusega, mõtlemata täpselt, mida järeltulija 20 aastapärast tegema hakkab. 
Vastaseisus samastudes Kuuga Vähis, hoomates oma mõõtmatut, piirideta olekut, mida mina tunne nimetab tunneteks, jääb välisele maailmale Pluuto Kaljukitses roll ehk siis muutuse, transformatsiooni ja enesearengule innustaja. Innustamine on ta aga juhul, kui teadvus võtab kõike välises maailmas kui võimalust ennast teadvustada. Enamasti igapäevaelus tundub see väline keegi või miski pigem "vaipa jalgealt äratõmbavana"

Eile tegime Vähi Kuu teadvustamise rännaku ja minule tuli selline tekst: 

Näen kuidas idee, mis saanud Vormi Sõnnis, avardunud Kaksikutes selliselt, et kõik tundub laialivalguvana ja kaoses olevana, muutus tihkemaks. Miskit ei mahu enam kaootiliselt liikuma nagu Kaksikutes liikunud Kuu ajal. Ometi oli igalpool veeb vaba ruumi ja Kuu Vähis läbi vooga aine seda tühja ruumi täitma. Tegemist on külma tulega. Vedela külma tulega. Olen varasemalt mõned korrad sellega kokkupuutunud ja seda olen ka tervendamisel kasutanud. Ta on tekkinud teatud sügavusega haavade parandamiseks. Selliste haavade parandamiseks, mis on saadud meditatiivses seisundis olles. 
Mõtlen nägemuse ajal, et Kuu Vähis toob kõik teadvusele väga lähedale, sest teadvus ise elabki püsivalt siin maises kogemuses astraaltasandil ehk tunnete tasandil. Ja ainult põhjuste tõttu kogeme ja tunnetame kõike enda ümber läbi füüsilise keha. Meie nähtav füüsiline maailm on 1-1-le loodud astraalse mudeli järgi. Nii et võiksime nimetada oma igapäevast elu ka tahkeks astraaltasandiks või ka tahekstunud tunneteks ja emotsioonideks, mis on kehaks jälle omakorda mõtetele ja need omakorda ideele. Meeleseisund Vähi Kuu ajal loob eeldused teatavate vormide tekkimisele, mis on siis 1-1 vastavuses meeleoluga, mis teeb võimalikuks peenemate tasandite nähtavaks muutumise. 
Nii võib võimas Jäära idee saada Vähis sellise kõverpeeglikuju, et ideed pole tagajärgedes enam nähagi. 

Kirjutamise ja mõtlemise ajal märkan Musta Pantrit enda ümber tiirutavat. Küsin tema käest siis ka, et mida tema teab Kuu Vähis olemise aja kohta ja kas tal on midagi õpetlikku öelda. Vastus tuli, et hoia ideed meeles. Hoia meeles algset allikat, siis ei saa meelesegajad võimalust endale vorme luua. Meel olgu rahulik ja keskmes. Kui meel läheb rändama ja kaugeneb algideest ja motiivist, siis on see ka põhjuseks, miks ideed ei paista tagajärgedest välja. Tahtsin parimat, tuli välja nagu tavaliselt tähendab seda, et meeleolu ja meeleseisund olid sellised, mis seda tavalist võimaldasid. 

Panter liigub edasi ja lähen pantriga kaasa. Jõuame särava täheni. Täht on kristallid ja sädeleb omaenese seest tuleva valguse läbi. Ümberringi on kõik pime. Panter ütleb - vaata kuidas idee on saanud puhtad katted ja kuidas ta valgusena kiirgab iseenda keskmest. Kuu Vähis olles loomise idee võib saada sellise läbipaistva katte. 

Küsin ,et kuidas Kuu vägi, astraalkiht, mustaks saab. 
Öeldakse, etahame rohkem kui meil vaja on ja reageerime kui saame enda mõõdu järgi. Ja kui hakkame võrdlema end teistega teadmata, mis on teistele tegelikult vaja. 
Vajadus on magnet ja seotud ideega. Kui idee ja tahe kokkusaavad ja kokkusulavad ja meel on rahulik, luuakse Kuuvaldkonna puhtus. 
Samas vajab vajadus ka tahet ja korraldust, et teostuda. Tahe ilma vajaduseta aga hägustab ja tuhmistab kõike, mida puudutab. 

Näen Musta Jääd...Kuidas edasist ei suuda enam kuidagi endale arusaadavaks tõlkida. 


Kommentaariks kirjutas Kadri oma rännaku ka juurde : Käisin ka eile rännakul uurimas, kuidas toimib Kuu vähis.
Kõigepealt jään toppama halli seina ette, sein ei ole tahke. Mingi aeg avaneb sein ja astun läbi. Leian end labürindist. Seinad on hallikad sinakd ja kõik onühesugune. Käin veidi labürindis ringi. Näen, et seintel on redeleid ja ronin ühest redelist üles. Nii kaugele kui näen on vaid ühtlane labürint igalpool.
Mõtlen, et kui ma juba siin olen, istutan mõned lilled, et kohta ilusamaks muuta. Kallan kastekannuga vett ja vesi voolab labürinti täites selle ja muutudes mereks.
Olen labürindist väljas, kuid merelainete pillutada. Tekitan omale lainelaua, kuid ei suuda selle peal isegi püsti seista.
saan  teada, et läbi kannatuste käies on inimesed õppinud lainelauda juhtima. Tuletan meelde, et mul on ju Kuu tehtud kaelakee, milles kannatuste läbi tulnud tarkus valgusena teed näitab(lugu ühes teises rännakus). Seda meenutades, hakkab kaelakee särama ja ma tean, kuidas lainelauda juhtida.
Nüüd paisatakse mind klaasist püramiidis. See on poolenisti vett täis. Vesi hakkab keerlema, otsekui oleksin ma blendris. Tean, et ülevalt ma enam välja ei saa ja pean leidma teise tee, kuidas siit välja saada.
Ole siinsamas ja teadvusta, mis toimub, mida sa teed ja kes sa oled. Sel hetkel peatub möll ja oled vaba keerisest.
Sõidan edasi rulaga. Näen treppi, mis viib musutorni. Seal armunud musutavad. Vähi kuu tahab armastuse jagamist. Mulle tundub, et vähk töötab kuidagi peegelduste läbi ja oluline on partner, kellega armastust jagada.
Vähi kuuga inimestele on partner eriti oluline. Kui ei saa oma armastust ja hoolitsust teisega jagada võib energia sisse koguneda ja muutuda julmuseks ära taha omale kunagi tugeva vähiga vaenlast. Ta näeb sind läbi ja on hea strateeg.
Jalutan Isisega. Oleme kohas, mis avanes ühel rännakul päikeseristi taga. Seal on rahu, vaikus ja üksolemine. Vähk valmistab meid ette sinna jõudmiseks.
Kokkuvõte sellest, kuidas kasutada vähi kuud:
Kui tunded üle pea löövad, siis küünlaleek aitab tagasi keskmesse jõuda. Vähis tuleb õppida pinnalaineid taltsutama ja üle nende sõitma.Vähi kuu on suunaga sissepoole. Sel ajal on hea tegeleda teemade sisemise olemusega. Kasuta keerise jõud asjade ülesehitamiseks. Kui asi on olemas, kasuta seda ja ära otsi võimalusi, kuidas seda veel paremaks teha. Vähi kuu ajal antud taotlused on väga tugevad. Vähi kuu ajal on toit oluline, eriti see, kuidas toit on tehtud.
Vähi energiate liikumist takistab tahtmine kaugele sõita. Seda igas mõttes. Pead olema kodus. Seda ka igas mõttes.

No comments:

Post a Comment