04/09/2015

Kuu Sõnnis( astrokursuse jaoks kirjutatud tekst)

Tere Neljapäeva  - Jupiteri päeva

Täna on Kuu olnud siis Sõnnis. Ta on väljatoonud teadvuse seosed vormide maailmaga. 
Loome vorme, suudame vormide kasvamist ja ka kadumist mõjutada. 
Aga me pole ise need vormid. Me pole mõtted, me pole tunded, me pole need sündmused, milles osaleme.
Oleme need, kes läbi kõikide vormide ärkab iseendaks olemisele. Tõelisele iseenda teadvustamisel.

Kõik pained, pettumused, rõhuvad seisundid, surve, ärevus, rahutus, rahulolematus jne, jne on märgid, et teadvus peab iseendaks midagi, mis seda tegelikult ei ole. Võib öelda, et kõik need seisundid on valgus teel iseendaks saamisel. 
Kui neid seisundeid teadvustab, siis on teadvus juba veidikene kogenud iseendaks olemist ja veidikene vaba. Kui ollakse täielikult samastunud, siis näevad neid seisundeid teised, kui me ise ei hooma, et neis viibime. Seetõttu pole ka teadvuse tasandit jõuga tõsta võimalik, kuna samastumist ei saa jõuga lõpetada. Alles kui väga selgub enda olukord, alles siis on võimalik ISE iseenda vabaduse jaoks samme astuda. Budismist on teada 4 õilsat tõde ja 8 osaline tee.  

Seda 4 õilsat tõde on tõlgitud erinevates sõnastustes, kui ideena on see, et peame mõistma, et "jamad" on tavaline nähtus siin elus. Neil on omad põhjused ja neid põhjuseid on võimalik kõrvaldada. Ja selleks ongi siis see 8 osaline tee, mille esimene aste on õige nägemus. Pole võimalik kuhugi edasi hüpata, kui pole mõistetud seda, et jamad ongi selle elu normaalne ja tavaline nähtus ( jamade puudumine on ebanormaalne) ja et enda olukorra selge nägemine avab tee kannatustest välja. 

Tänased Kuu seisud.
Eestis olles tuleb liita 3 tundi
Rootsis olles 2 tundi. 


02:06:21 UT - Moon (10 ta 16'44") trine Sun (10 vi 16'44")

06:50:12 UT - Moon (13 ta 5'37") trine Pluto-Charon (13 cp 5'37" Rx)

09:19:01 UT - Moon (14 ta 33'49") square Venus (14 le 33'49" Rx)

12:23:58 UT - Moon (16 ta 23' 5") square Mars (16 le 23' 5")

17:52:45 UT - Moon (19 ta 36'24") sextile Chiron (19 pi 36'24" Rx)

Kuu kvadraadid Veenuse ja Marsiga vallandasid rahutust ja pinget. Kui pinget on see väga palju, on olemas traumaoht. Eriti pisitraumad on märgid oma sisemuses olevast. Lõike ja põletushaavad on üsna kerged tulema, andes siis võimaluse märgata, et "ma olen närvis, ise sellest arusaamata".
Mida siis teha kui selgub, et olen olnud samastunud mingi meeleseisundiga, mis siis pingesisundite ajal niivõrd nähtavale tuleb ,et seda ei saa enam eirata ? Siin tulevad appi teadmised, mis võimaldavad teadvustada, et ma pole see keha, ma pole need tunded ja ma pole need mõtted, millega kontaktis olen ja mille loomisesse ma oma panuse andnud olen. Mõtted ja emotsioonid/tunded on olemas seetõttu, et teadvused on neid väestanud, lastes neid endast läbi.
Oma tõelise Mina leidmiseks on soovitatud meditatsiooni. Ma ise ei saanud aastaid aru, millest üldse räägitakse. Meditatsiooniks nimetatakse niivõrd erinevaid nähtusi. Ka probleemidele keskendunud teadvus ju sisuliselt mediteerib. Väestades seda, millele keskendub. Ka värvides ja helides surfav teadvus  nimetab seda mediteerimiseks. Ka äraolemist on meditatsiooniks nimetatud.
Nii et tähendusi on lugematu hulk ja kes selle nähtuse peale mõelnud, sellel on oma tähendus sellele.
Minule andis väga õpetliku õppetunni üks laama, kes näitas ette, mis on meditatsioon.
Kui meil on päeva jooksul olnud väga palju tegemist ja kõik see koorem on kukil ja isegi aega istuda pole olnud. Ja siis kui  tekib paus ja on võimalus istuda ja siis me anname hetkel ära kõik selle, mis meid koormab. Ehk siis meditatsioon on tühi hetke, kui anname ära kõik selle, mis pole mina ise, tõeline mina ise. Ja järgi jääb puhasolemine/ vabadus / tühjus.
Ja ta tegi seda kõike ise toolile istudes. Kuigi sõnades on seda keeruline väljendada, mäletab keha seda liigutust.
Nii et meditatsiooniks võib nimetada kõike seda, mis võimaldab endast maharaputada mitteiseenda.
Astroseisud toovad välja seda kõike, kus tekib paine ja rõhuv olukord ja siis on teadvusel võimalik end vabastada ja kasutada juba pingeseise loovalt ilma kannatuselaadseid seisundeid kogemata.

Tegime täna ka rännaku Sõnni Kuu takistuste ja ebamugavuse juurde.

Teen taotluse ja kogen Isise kohalolu ruumis. Saan mõttelise sõnumi :
Et kasutada Sõnni Kuud takistusteta tuleb täpselt teada ,mida tahad. Sõnni Kuu energiat takistab ebamäärasus ja võimetus otsustada. On oluline kasutada oma otsusvõimet. Kui suudab teha otsuseid, hoiab see hinge puhtana ja tervena. Sõnni energiat takistab ka hirm tulemuse ees. Hirm ebaõnnestuda viib lõpuks ebaõnnestumisteni. Sõnni energia voolab kui teha kõige tegutsemise enda pärast. Jälgi, et otsus kannaks energiat edasi ja ei takistaks energialiikumist, tulemuse üle muretsemine takistab ja moonutab Sõnnis liiuva Kuu energiat. Sõnnis liikuva Kuu energiat takistab ka teiste tegemistele ja tegemata jätmistele keskendumine. Sõnni Kuu energia liigub kui keskendume oma tegemistele ja teeme seda rõõmuga.


......

Tere!
Tõin rännakult sõnumeid sõnni Kuu ebamugavuste ja takistuste kohta:
Juba enne kui rännakule asun tuleb selline lause: tahtmine teha energia enda omaks takistab energiavoo.
Lendan oma draakoniga üle mustade mägede. Mägede keskel on veidi vaba pinda ja seal istub indiaanlane lõkke ääres ja vaatab tuld. Ta on peatanud energialiikumise. Seiskunud energia on muutunud mustadeks mägedeks tema ümber. Et nüüd edasi minna, peab ta hakkama üle nende mägede ronima.
Draakon lööb sabaga mäed laiali, kaovad lõke ja indiaanlane. Järele jääb hele valgus. Ilmub suur kirju liblikas. Ta istub mu draakoni selga ja hakkab teda jalgadega pigistama. Liblikas on klammerdunud tema külge, tahab draakoni kokku pigistada ja endaga kaasa võtta. Ta väljendab ebakindlust, et ei saa üksi hakkama ja tahab tugevamat enda kõrvale.
Kõnnin külateel. Jõuan veskini, Rõõmsad mehed teevad seal tööd. Istun veskis kõige kõrgemal korrusel ja jälgin neid. Päev vaheldub ööga ja öö päevaga. Veskis ei muutu midagi. Mehed teevad endiselt tööd ja ei puhka üldse vahepeal. Lõpuks on rõõmsatest möldritest järele jäänud luukered.
Sõnni energia on väga tugev. On tunne, et võiks lõputult tööd teha. Vahepeal peab puhkama, et taastada oma side sisemise valgusega.Kui inimene on puhanud, voolab sisemine valgus kõikidesse vormidesse, mida ta loob.
Kõike head!
Kadri

No comments:

Post a Comment