18/11/2014

Ärka ja Loo

Tänastest päevaseisudest jääb silma Päikese ja Saturni ühendus (Skorpionis) ja Uraani (Jäär) - Pluuto(Kaljukits) kvadraadi aktiveerumine läbi Kuu (Kaaludes). Tänu Saturnile omame teadlikust. Ta seisatab teadvuse jaoks aja, võimaldab kogeda igavikku, annab kätte suurendusklaasi ja ütleb : "Vaata kuidas sa elad ja mida sa teed ja millised on tegude tagajärjed". See kuidas elanud oleme ja mida teinud ja millised tagajärjed, see on olnud enda looming. Saturni seisude ajal saame ise ka teada, mida loonud oleme. Samuti eemalduvad tema seisude ajal illusioonid ja kõike nähakse väga puhtalt ja selgelt. Selles seisundis on väga kerge sattuda masendusse ja depressioonilaadsesse olukorda. Seda siis juhul kui puudub teadmine sellest, et oleme ise oma elu loojad ja et iga looming pöördub looja juurde tagasi. Kui tagasitulev looming ei sobi oma tagajärgede poolest, tuleb teha loomisesse muudatus. Saturni seisud ongi väga võimsat muutuste tegemise võimalused. Seda siis juhul kui iseenda seisundi suhtes võetakse aktiivne hoiak. Üritades toimuvat lihtsalt ärataluda polegi muid valikuid kui depressioon, äng , raskuse- ja väljapääsmatuse tunne.
Saturni seisude ajal võib tunduda, et "keegi" on ladunud tohutu raskuse kukile ja mitte kuidagi ei õnnestu sellest vabaneda. Iga katse vabaneda tekitab veelgi suurema raskuse tunde. Kui Pluuto seisude puhul on vabanemise jaoks vaja looduba ja vabaks anda, siis Saturni seisude puhul selline teguviis ei toimi. Saturni seisude ütlevad : " Tee see asi korda, mis pinda käib ja ärka magavast seisundist". Kannatused saavad tekkida kuna teadvus, kes on oma olemuselt ajaliselt mittemuutuv samastab end vormidega, mis on ajaliselt muutuvad. Ajaliselt muutuv ajaga muutub ja teda muutust teadvus ei taju. Seetõttu ongi aineline keskkond teadvuse ärkamiseks niivõrd kallihinnaline. Ja kallihinnalised teadvuse arengu seisukohalt on ka kõik need sündmused, mis meile nn hingevalu teevad.
Nii et kes on 3-4 päeva jooksul tundnud rõhutud, surutud, ängistavat olekut, siis on nad saanud sõnumi - Ärka ja korrasta! Ärka oma loovale olemusele ja korralda oma elu teadlikult. Kui sellest ärkamisest üritatakse kõrvalehiilida, siis Saturni vägi on niivõrd võimas, et ta on võimeline peatama igasuguse tegevuse. Kõik luude ja kontidega seotud tervisehädad on Saturni valitsemise all.
Mõjutab see ühendus jõuliselt Lõvi-Skorpioni-Veevalaja-Sõnni 25--27 kraadi.
Hetkes olemist vajab ka teine tänase päevajooksul jõudu omav seis. Kuu aktiveerib Uraani-Pluuto kvadraadi iga 7 päeva tagant. Hetkel on siis selleks päevaks teisipäev ja kolmapäeva varased tunnid. Kuu toob nähtavale meeletasandis olevad vormid, mis on kadumas ilmingutest ja millega samastumise korral kogetakse kaotusvalu. Vajaduse korral saab asemele luua aga midagi täiesti uut, mis on vaba eelnevatest piirangutest ja kantud uuest energiast. Vabaduse idee, mis ka Uraani seisudega kaasaskäib, võib niivõrd võimas olla, et see võimaldab tõsta mässu nende vormide suhtes, mis tunduvad vabadust takistavat. Kui need vormid, mille vastu protest tõuseb juhtuvad enda loodud olevat, ongi sõda iseendas tekkinud. Tänane ja järgnevad teisipäevad on hea võimalus teadvustada oma loovat alget. Märgata kuidas toimub tähelepanu ja meeleseisundiga loomine? Kõik, mis saab meie tähelepanu ja millele reageerib meel, saab loovat väge juurde. Kõik, millega meel tegeleb, see kasvab ja millega meel ei tegele, see eemaldub. Ilmevad sündmused küsivad meilt, et kas peaksime seda edasilooma või võiksin selle sündmuse loomise lõpetada ja luua midagi muud endale sobivat.


No comments:

Post a Comment