21/05/2017

Filmid puhastavad alateadvust

Filmid võimaldavad vaadata nii oma füüsilise vereliini lugudesse kui teadvuse lugudesse, milles osaletud eelmistes kehastustesse.
Oma ajaloo käsitlemine puhastab muuhulgas ka kogu rahva ühisvälja. Tuues lood välja ei saa nad enam alateadlikul pinnal meid mõjutada.
Seletamatu hirm, kurbus, õud, ettevaatlikus, muretsemine, viha, vaen, vihkamine võivad juurtega olla väga kaugetes aegades.
Nii enda isiklik lugu, kui ühiskondlik lugu, vajab teadvustamise valgust. Teadlik olemine millestki tähendab selle millegi valgustamist ja ta ei saa peale seda enam toimida seletamatul, hinge tumedates keldrites ja tagatubades. Kõik lood, mis on olnud, on pinnas jalge all, millel siin ja praegu seistes loome homset, tulevikku. See pind saab olla sile ja tugev, kuid ma mudane ja soine. Teadvustades selgelt hingelood, mis endas elus, aga
millele otsagi ei julgenud seni vaadata, muutub soine ja mudane pinnas, kindlaks jalgealuseks. Mõtte ja tundevormidega on lugu selline, et need on kõik teadvuste loodud ja samamoodi kui enda järgi koristame oma füüsilises kodus, tuleb koristada ka oma hingekodus.
Olen taastumas 4,5 päevasest kuivpaastus ja selle taastumise esimesel päeval sattusin nägema filmi Tulen Morsian. Lugu räägib Ahvenamaa viimastest nõiaprotsessidest. Kuigi need viimased Soome nõiad olid naised, ei olnud nõidade põletamine sugugi naiste vastane protsess. https://www.aamulehti.fi/…/kolumni-tulen-morsian-elokuva-o…/ Kirjutab kirjutaja, et Islandil olid 90 protsenti nõiduses hukatud mehed. Eestis 60 protsenti ja Soomes 50. Huvitav, et filmiga samal ajal on ilmunud Eestis raamat meie enda nõiaprotsessidest https://www.rahvaraamat.ee/p/n%C3%B5iaprotsessid-eest…/…/et…
Vahel kuulates kommentaare või inimeste rahulolematust praeguse elu suhtes on tekkinud tunne, et tegemist on "tulnukatega". Tekib mulje neid lugedest, just hiljaaegu oli kõik ideaalne ja Nüüd on miskipärast kõik halvemaks muutunud. Ajalugu vaadates aga on selge, oleme lühikese ajaga teinud ikka tohutu hüppe ja ega siis pea pidama jääma. Ikka edasi saab liikuda. Samal ajal kui loodi Tartu ülikool, tapeti siin veel ka pealekaebamiste ja ettekujutuste põhiselt inimesi. Veel 1665 aasta Lääne Meestekohus mõistis surma põletamise läbi naise nimega Kapso Maie. Otsus saadeti edasi ja Ülem - Maakohtule ja seal leidis otsus kinnitust. https://www.folklore.ee/tagused/nr19/uuspuu.pdf
Kas me teame, kas meie enda vereliinides on selliseid lugusid. Väga intensiivselt läbielatud emotsioonid elavad sadu aastaid, mõttevormid veelgi kauem. Seda juhul, kui neid vorme enam mitte kunagi tagasi ei looda. Kui ei mäleta oma hingelugu on võimalus tahtmatult ja teadmatult kõike seda mõtte ja hingesodi edasi luua. Äng, viha, vihkamine, meeleheide, luhtunud lootused, ootused, muretsemine, seisundid "elul ei ole mõtet" jne pole iseloomuomadused. Need on enda külge kinnitatud ühisväljad ja võime selliselt võtta oma vanematelt ja vanavanematelt pärandina kaasa nende poolt pärandiks saadud mustreid. Ja nii juba vereliinide läbi oleme kontaktis kauge minevikuga. Ka lähiminevikus on piisavalt "jama", mis omakorda võimendanud kaugemat aega.
Sellised nõiaprotsessid on kindlasti suure jälje jätnud nii läbiviijate, osalejate ( pealtvaatajad) kui ohvrite järglastele. Kui pole kaastunnet ja armastust kogu protsessi suhtes, siis paratamatult tekivad hingehaavad, mis paranevad väga halvasti. Ja kõik see kandub tunde mõttemustriteläbi järglastele. Kuni hetkeni, kui keegi võtab valgustada, uurida, teadvustada ja lõpetada nende mustrite taastootmise. Teadvus valib eneseteadvustamise ja hinge tervenemise ja terveoleku jaoks endale kõige parema sünnipaiga ja vanemad. Ikka nii, et haiged kohad nähtavaks tuleks ( kahjuks peavad seda tegema välised teised); et siis saaks enda parandamise ja tervendamisele asuda. Kui on ka neid, kes selleni ei jõu ja pärandavad oma hingesoleva oma järglastele lahendada ja läbikogeda.
Hetkel on vanakuu (alati 7 päeva enne kuuloomist). Kuuloomine on 25.mail 21:45. See on neljapäev ja see aeg neljapäeval kuni kuuloomiseni on eriti jõuline. Sellega seoses teen grupis Valgusrännakud rännaku Hinge Pimeda öö Valgustamine. https://www.facebook.com/groups/Valgus/?fref=ts. Rännaku on tasuline, hinna määrad ise. Kui selgub peale liitumist, et pakutav pole see mida oodati, saad ise grupist lahkuda.



No comments:

Post a Comment