14/12/2014

Mõtteid isikupõhisest lähenemisest Tarkusele ja Armastusele.

Facebookis teetetervenduse kursuse teates tekkinud kommentaar :
See on väga hea ja oluline teema, mille see vestlus siin väljatõi. Ja see võimaldab nüüd rääkida sellisest nähtusest, millest väga vähe räägitakse, aga mida väga palju harrastatakse.
Selle nähtuse nimi on isikupõhine tarkusele lähenemine. Tarkus on ühendväli. Teadvusel on tänu iseendasolevale koguaeg võimalik selle ühendväljaga olla kontaktis. Aga kontakt on võimalik siis kui Tarkust ei jupitata. Nagu tarkust hakatakse seostama isikute, isikutegrupiga, rahvusega, rassiga, nii on tarkusega kontakt kadunud. Pole olemas sinu, minu või tema isiklikku tarkust. Pole olemas ka meie isiklikku tarkust, kui samaaegselt meiega eksisteerivad ka nemad ehk siis oleme piiritlenud ja piiranud ennast või teisi ja sellisesse piiritletud ruumi piirideta Tarkus ( Ja ka Armastus ) lihtsalt ei mahu.
Isikupõhine tarkusele lähenemine tähendab annab siis sellise olukorra. Et tarkus eeldatakse kellegi käest olevat ja seda on siis võimalik justkui omandada. Isikut jälgitakse hoolega, sest kuna on tunne, et on puudu ja et teisel on ja ise ju tahaks ka, siis peab hoolikas olema. Ja kui nüüd selgub, et tarkuse jagaja on veel ebatäiuslik, teeb vigu ja mis päris jube, lausa eksib, siis tähendab see isikupõhisele tarkusele lähenejale automaatselt, et kogu selle isiku eelnev jutt ei kehti.
Igapäevaelus selline lähenemine ilmutab end järgmiselt. Meile lähedane inimene teeb väga palju häid tegusid. Ja siis eksib 1 kord. Ja see 1 kord eksimus isikupõhiselt lähenedes tähendab siis seda, et kõik need eelnevad head teod on selle 1 halva teo tõttu ka kustutatud. Tulemuseks on meeletuhingevalu. Sest head teod on teadvusel aidanud kontakti saada suurte ühisväljadega ja nüüd tuleb see side katkestada. Kui 1 halb tegu on tehtud, siis loomulikult tuleb sellele konkreetsele teole reageerida ja võimalik et ka suhted katkestada. Aga see 1 tegu ei nulli ära varasemaid häid ja väga häid tegusid.
Kui selline muster on hinges, siis mõjutab see ka enesehinnangut ja suhteid iseendaga. Sest teeb inimene kui palju head tahes, kui ta märkab, et on teinud 1 halva teo, siis ta mõistab hukka oma hinges ka kõik head teod ja pole võimeline pärast enam seda 1 halba tegu heastama ja loobub üldse head tegemast.
Tulles tagasi siis teemaalgatuse juurde, saab öelda seda, et pole oluline ,miline on isik, kes on suutnud vahendada toimivat tehnikat. Kui tehnika toimib, siis ta väärib selle teo eest tänu ja kiitust. See, et tal on vigu, ei puutu sellisel juhul üldse tema varasematesse headesse tegudesse. Selleks aga, et taibata, kas kellegi öeldud või räägitud töötab enda elus või mitte, tuleb seda tehnikat oma igapäevases elus proovida ja katsetada. Oma igapäevane elu on õpitud tehnikate mõõtmiseks väga hea.
Nii et kui vabasta endas muster, mis võimaldab isikupõhiselt Tarkuse ja Armastusele läheneda, siis on tulemuseks see, et kui Tarkust vahendanud isik eksib, ei pea tema räägitust äraviskama ka kõige toimivat.

Teetatervenduse algajate kursus: http://www.voog.ee/teeta-tervendamise-baaskursus/

No comments:

Post a Comment